Kiállítás a Rozsnyói Művelődési Központban

(2010. május – június)

Mgr. Tóth Tímea, a Rozsnyói Művelődési Központ kulturális referense és Sebő Gyula, Körtvélyes polgármestere szervezésében 2010. május közepétől több héten át megtekinthető volt Rozsnyón, a történeti Gömör megye kulturális és gazdasági központjában, Lükő Gábor A magyar művészet évezredei című kiállítása.

A kiállítás megnyitóján Tóth Tímea tartott nagyon színvonalas előadást Lükő Gábor életéről, a magyarság őstörténetének korszakairól, vándorlásáról és művészetéről filmvetítést tartott, majd Lükő Gábor tablóit mutatta be szakavatott hozzáértéssel, történeti keretbe illesztve a magyar művészet jelképeinek, szimbólumrendszerének változásait.

A kiállítást mind a négy rozsnyói iskola diáksága megtekintette és az előadásokat meghallgatta május 12-én, a hivatalos megnyitót megelőzően, így az Egészségügyi Középiskola, a P.J.S. Gimnázium, a Fábry Zoltán Alapiskola és a Református Alapiskola tanulói és tanárai is.

A kiállítás május 14-étől a nagyközönség számára is nyitva állt több héten keresztül.

Köszönjük Mgr. Tóth Tímea lelkes felkészülését, fáradozásait és szervezőmunkáját, amelynek köszönhetően Rozsnyón is méltó módon tekinthették meg a látogatók Lükő Gábor kiállítását, és nyerhettek hiteles képet egy rendkívüli életmű még mindig rejtett kincseiről. Köszönjük továbbá Sebő Gyula körtvélyesi polgármester úr közreműködését a szervezésben.

a Lükő Gábor Alapítvány kuratóriuma

 

Fotók a rozsnyói kiállításról

 

 

 

 


 

 


1%

Kérjük támogassa adója 1%-ával
a Lükő Gábor Alapítvány célkitűzéseit!

ADÓSZÁMUNK:

18191341-1-42

Készítette: Parola Kft.